EN HJÄLPANDE HAND

För nära och kära

För anhöriga

En hjälp för nära och kära

Kanske är du anhörig till den som du vill köpa tjänsten till? Då kan det vara bra att känna till att vi alltid erbjuder professionella hemhjälpare som alla är handplockade, granskade och utbildade av OmtankeDirekt. Alla hemhjälpare är dessutom utbildade inom HLR och ger alltid en hög service samtidigt som de är flexibla med vad de kan hjälpa till med.

Hemhjälparna ser alltid till vår kunders bästa och alla hemhjälpare har tidigare erfarenhet av att arbeta med att underlätta vardagen för andra och tycker självklart väldigt mycket om att arbeta med service och omsorg. Hemhjälparna kan hjälpa till med det mesta – från städning och matlagning till att sällskapa på promenader eller över en kopp kaffe.

Hitta rätt hemhjälpare

Är det så att det är du som är anhörig till kunden som vill starta igång tjänsten? Då kan du välja att antingen bläddra bland våra hemhjälpare för att se om du hittar någon som passar bra till uppdraget eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig med att hitta en passande hemhjälpare till kunden.

Utforma tjänsten

När vi har hittat en lämplig hemhjälpare till kunden bokar vi in ett intromöte tillsammans med kunden och även dig om du önskar delta. På intromötet går ni tillsammans med hemhjälparen igenom vilken hjälp du önskar få till kunden samt pratar med kunden själv om hur behovet och önskemålen ser ut. Vi vill att alla ska bli så nöjda som möjligt.

Uppföljningar

Med jämna mellanrum sker uppföljningar hos kunden. I de fall som det är en anhörig som har startat tjänsten sker uppföljningarna även med den anhörige om du önskar detta. Vi lämnar alltid en broschyr i hemmet efter varje avslutat pass. Där står att läsa vad som har gjorts på senaste passet.

Rutavdrag för arbete i föräldrars bostad

Med rutavdraget betalar du halva priset för våra tjänster. Personer som är över 65 år får göra avdrag med 50 000 kronor per år medan personer under 65 år får göra avdrag på upp till 25 000 kronor per år. Beloppet gäller för både RUT- och ROT-avdrag tillsammans. Om du inte kan använda RUT-avdraget betalar du i stället det fulla beloppet för våra tjänster – vilket är det dubbla beloppet.

Om du ska använda RUT-avdraget betalar du in det avdragna beloppet – resten av pappershanteringen sköter vi. För att du ska bli kvalificerad för RUT- och ROT-avdrag måste du ha en svensk inkomst och betala skatt.

Om arbetet i stället utförs i dina föräldrars bostad men det är du som har betalat arbetet kan du även då få rutavdrag.

Kontakt

010-3333 125
Kaptensgatan 24, 21151 Malmö

Skicka förfrågan